Adana’da Kayyum Atanması için gündem yaratılıyor

Adana’da 21 Mayıs tarihinde yayınlanan bir radyo programına katılan yerel gazeteci Zeki Kızılkaya CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın görevden alınarak yerine kayyum atanabileceği yönünde açıklamalar yaptı. Peki Kızılkaya bu açıklamasını hangi veriye dayanarak bir radyo proğramında konuyla ilgili açıklama yapmıştır. Kızılkaya açıklamasında  şehirde sivrisinek konusunda çalışma yapılması gerektiğini belirterek Karalar’ın “para yok” diyemeyeceğini söyledi. “Sen seçilmiş belediye […]

Yayınlama: 27.05.2020
A+
A-

Adana’da 21 Mayıs tarihinde yayınlanan bir radyo programına katılan yerel gazeteci Zeki Kızılkaya CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın görevden alınarak yerine kayyum atanabileceği yönünde açıklamalar yaptı.

Peki Kızılkaya bu açıklamasını hangi veriye dayanarak bir radyo proğramında konuyla ilgili açıklama yapmıştır.

Kızılkaya açıklamasında  şehirde sivrisinek konusunda çalışma yapılması gerektiğini belirterek Karalar’ın “para yok” diyemeyeceğini söyledi. “Sen seçilmiş belediye başkanı olarak hizmet yapmalısın” diyen Kızılkaya daha sonra sözü önceki dönem Seyhan Belediyesi kültür işleri müdürü olarak görev yapar’ken KHK ile görevinden ihraç edilen Güven Boğa ile görüştüğünü, Boğa’nın  “Adana’nın ‘kayyum atanan şehir olarak anılmaması için Karalar’ın ayağını denk alması lazım’ dediğini aktarıyor.Bu sözleri anlatan Boğa’nın halen fiili olarak Zeydan Karalara danışmanlık yaptığını ve danışmanlık ekibinde yer aldığını,nerede buluştuklarını da biliyoruz açıklamasında bulunması Adana kamuoyun da gündem yaratır’ken, Başkan Karalar ise yaklaşan bayram öncesi belediye çalışanlarına, emekcilere nasıl bayram ikramiyesi veya harçlık verebilirim,hatta bu uğurda kendi maaşına dahi çizik çektiğini, ince hesaplar yaptığının duyumlarını alırken, bu tür şeylerle gündem yaratılmaya çalışılması manidardır.

Karalar’ın parti içerisinde veya belediyecilik yönetim anlayışında doğruları var, yanlışları vardır. O ayrı bir şey…

Ancak var olan bir gerçeğinde açıklanması hiç kimseyi gocundurmaması gerekir.

Ne diyor?Karalar, “Boğazına kadar borç batağına batmış, itibarını, şahsiyetini ve güvenirliğini yitirmiş bir Belediyeyi ayağa kaldırmak için uğraşıyorum.” Adana her şeyin en güzeline layıktır.Sosyal belediyecilik anlayışını tüm kavram ve kurallarıyla yerine getirmenin bir çabası içerisinde olacağız.Mucadelenin bu yönde olduğuna kim ne diyebilir….

Karalar bu çabalar içerisindey’ken, büyükşehir’e “kayyum ataması” yapılacak açıklamalarının gündem olabilmesi manidardır. Hoşca ve dostca kalın dileklerimle tüm okurlarımın bayramını kutlarım.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.