Et fiyatları vatandaşın elini yakıyor

Ekonomik şartları nedeniyle zaten sofrasına kırmızı et sokamayan vatandaş, kırmızı et fiyatlarının bu denli, olabildiğince faiş fiyata yükselmesi sonucu, gramla et alma dönemine  girildi.

Yayınlama: 05.03.2024
Düzenleme: 06.03.2024 08:26
A+
A-

Kırmızı et fiyatlarında’ki artış son günlerde çok dikkat çekiyor. Vatandaşa bir darbe’de gıda sektöründe vurulmak isteniyor. Ekonomik şartları nedeniyle zaten sofrasına kırmızı et sokamayan vatandaş, kırmızı et fiyatlarının bu denli, olabildiğince faiş fiyata yükselmesi sonucu, gramla et alma dönemine  girildi dersek yeridir.

Etin kilogram fiyatının 750 TL civarına yükselmesi sonucu,vatandaşların  bir çoğu  100 gram…250 gramlık et almaya dahi zorlandığını görebiliyoruz. İspatmı? Dolaşılsın bir çok markette, bahsı geçen manzalar ile karşılaşmamak mümkün değildir.

Bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı bir süre önce, kendince çok önemli bir açıklamada bulunmuş ve  “Et fiyatlarındaki artışı siyasi komplo olarak değerlendirerek, örtülü siyasi bir operasyondur” diyebiliyor.

Efendim neymiş?  Kırmızı etteki bu operasyon, hain bir örgütün işiymiş…

Eh bu durumda, bu söze biz ne diyebiliriz. İnsan bildiği konuda konuşmalı… Bilmiyorsan laf olsun, torba dolsun işi ile olmaz bu işler. Vatandaş yoksul, suskun, perişan be kardeşim. Siyasilerin görevi çözüm üretmektir.

Enflasyonun gerçekten her geçen gün fakir fukaranın belini kırmadan öte, adeta vatandaşın canı elinden alınmaktadır. Bu iş, bu şekliyle nereye varacaktır. Gelin bunun çözümünü, elbette o koltuklarda oturan siyasiler çözsün diyoruz.

Devletin Tarım Kredi Kooperatif satış mağazalarında dahi fiyatlar sürekli yükselmekte  15 gün önce aldığımız zeytinin kilosuna dahi 30 lira zam gelmiş. Peynir öyle….Bakliyat öyle… say say bitmiyor ve bitmeyecek gibi görülüyor.

Ama resmi açıklamalara bakacak olsak büyümüşüz. TÜİK öyle diyor … Yakında Ramazan geliyor. Fırsatı değerlendirenler bu halde dahi, yine ortaya çıkacaklar. Her yıl olduğu gibi, fırsatı yakalayıp gıda ürünlerinde yine zamlar ardı ardına sıralanırsa hiç şaşırmam. Dilerim ben yanılmış olayım. Çünkü gerçekten halk perişan. Yokluk, yoksulluk almış başını gidiyor. Ne olur birde siz vurmayın demekten başka ne diyebiliriz.

Neyse bu günkü köşe yazıma etle başladık etle bitirelim ne dersiniz? Aralık 2019 itibarıyla üreticide 31.20 TL olan dana etinin kilogram fiyatı, markette 51.51 TL’ye ulaşmıştı. Kuzu etinde ise o dönemde üretici fiyatı 42 TL iken, markette ise kuzu eti tüketiciye 68.01 TL’den satılıyordu. Şu an 2 Mart 2024, marketlerde ortalama 460 TL ile 750 Tl arasında, fiyatlar vatandaşın elini ve cebini yakmaya devam ediyor.

Neyse hayat her şey amma, her şeye rağmen yaşamaya değer.Bu günlük yazımızda bu kadar olsun. Hoşca sağlıkla kalın. Her şey gölünüzce olsun

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.