Haydi Koş Koş! Ayda 29000 TL’ye Konut Kredisi

11 Mayıs 2022 Tarihinde Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konut almak isteyen ve konut yapan firmalarımızla ilgili müjdemiz var. Son dönemde fahiş yükselişler nedeniyle konut inşaasında yavaşlama ve konut fiyatlarında çok büyük artışlar yaşandı. Vatandaşlarımızı bu arzi dalgalanmadan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirmeye karar verdik diyor ve konut finansmanı konusunda mücdeyi […]

Yayınlama: 12.05.2022
A+
A-

11 Mayıs 2022 Tarihinde Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konut almak isteyen ve konut yapan firmalarımızla ilgili müjdemiz var. Son dönemde fahiş yükselişler nedeniyle konut inşaasında yavaşlama ve konut fiyatlarında çok büyük artışlar yaşandı. Vatandaşlarımızı bu arzi dalgalanmadan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirmeye karar verdik diyor ve konut finansmanı konusunda mücdeyi açıklıyor.

“Tek konut sahibi olacak vatandaşların, yeni sıfır ev almak istemeleri halinde, 2 milyon TL’ye kadar değere sahip bir ev için,10 yıla kadar vadeli ve aylık 0,99 konut kredisi sağlıyoruz.” Açıklamasında bulunuyor.

Bu ortam ve şartlarda, bir askari ücretli, emekli veya orta halli yaşamını sürdüren hangi vatandaşımız, bir konut için alacağı 2 milyon TL kredinin, aylık geri ödemesi olan 29000 TL parayı nasıl ödeyebilecektir. Demek’ki açıklanan bu yöntem sade vatandaşın hayrına değil, olsa olsa bir türlü doymak bilmeyen, belirli kişilerin işine yarıyacaktır.

Yeni sıfır bir ev almaktan vazgeçtik. Normal şartlarda, bundan birkaç aylar daha öncesinde, 500,000 TL’ye satılan ikinci el bir konut dahi, bu gün 1,5 – 2 milyon TL’ye satılmaya sebep olunmuş’sa, asıl sorun burada yatmaktadır. Konut kiraları ve konut satış fiyatlarının alıp başını gitmiş olduğu bir ateşi söndürmek yerine, bir avuç azınlığı memnun etmek adına tekrar işbaşına geçilmiştir.

Bu uygulamaların gerçek anlamda,Türkiye ekonomisine ve Türkiye vatandaşlarına bir hayrı olmayacaktır. Olsa olsa bir avuç azınlık olan ve bir türlü gözü doymak bilmeyenlerin işine yarıyacaktır. Oysa Ülke insanları her konuda olduğu gibi, konut alma konusunda’da sıkıntılar içerisindedir. Oturacak bir evi dahi olmayan, kiralarda sürünen milyonlarca insanların sıkıntılarına çözüm üretmenin yolu, devletçi bir anlayış içerisinde, onlara gerçek anlamda,enflasyon oranlarını’da göz önünde bulundurarak, vatandaşın ödeyebileceği oranda, devlet eliyle, daha sağlıklı konut üretilmesini sağlamakla olur.

Çözüm; Türkiye halkının ekonomik ve yaşamsal olarak, çekmiş olduğu sıkıntılardan, vatandaşı nasıl kurtarabiliriz ve onların huzur ve mutluluğunu tekrar nasıl kazanabiliriz çabası olmalıdır. Yoksa açıklanan bu yöntemlerle olsa olsa, ancak bir kaç gözü bir türlü doymak bilmeyen mütahiti ve ratlarına rant katan bankaları mutlu edersiniz. Hiç kusura bakmayın, var olan gerçek budur. İktidarlar gelip geçicidir. Ülke bizim,insan bizim, devlet bizimdir. Başka ülkemiz yoktur. Ülke insanımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz olacaktır. Ülkemizde hangi iktidar ve yönetim kadrosu olursa olsun, hiç önemli değil. İktidarların çabası Türkiye’ye ve Türkiye halkının yararına olmalıdır. Milli olmak bu olsa gerek diyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.