Sen neymişsin be İnce !

24 Haziran seçimlerinin üzerinden 12 gün geçmesine rağmen,CHP’deki esen rüzgar bir türlü dinmek bilmiyor.Uygulama ve çalışmalarıyla büyük bir özveri ve fedakarlık gösteren CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,tabanın sesine kulak vererek,her ne kadar İncenin kurultay öncesi ve sonrası tutarsızlığını bilmiş olmasına rağmen,yine’de Cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce’yi,partinin adayı olarak gösterebilmişti. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için,seçim sürecinde […]

Yayınlama: 06.07.2018
A+
A-

24 Haziran seçimlerinin üzerinden 12 gün geçmesine rağmen,CHP’deki esen rüzgar bir türlü dinmek bilmiyor.Uygulama ve çalışmalarıyla büyük bir özveri ve fedakarlık gösteren CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,tabanın sesine kulak vererek,her ne kadar İncenin kurultay öncesi ve sonrası tutarsızlığını bilmiş olmasına rağmen,yine’de Cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce’yi,partinin adayı olarak gösterebilmişti.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için,seçim sürecinde partinin tüm olanaklarını seferber eden genel başkan Kılıçdaroğlu İnce’ye yinede yaranamadı.Aday olarak belirlenen İnce, halka umut olarak lanse edilmiş olsa’da seçim sürecinde ve seçim gecesi neler yaptığının taktirini kamuoyuna bırakıyorum der’ken gelin hep beraber ,İNCE’yi inceden ince’ye irdelemeye çalışalım.

Bir umudun direnişin sembolü olarak halkın gözünde kahraman edilmeye çalışılmıştı Muharrem İnce,incenin başarı elde etmesi için her türlü olanaklar kullanılmış,partili partisiz her kesimden destek sunulmuştu.Peki İnce ne yaptı gelin ona bakalım…

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ,Meydanlarda esip gürleyen,mangalda köz bırakmayan tavrıyla halkın gözünde adeta bir kurtarıcı kahraman edasına bürünmüştü.Ne hikmetse bu halkın kahramanı 24 Haziran seçim gecesi,kendi hayal dünyasına dalarak sarfetmiş olduğu sözleri bir anda unutarak,halkın tüm umutlarını yıktı.

Her fırsatta sandıklara sahip çıkılmasını ve ıslak imzalı tutanakların mutlaka alınmasını önererek partilileri empoze etmeye çalışan İnce,Akşam saat 17’den sonra YSK’daki sorumluluğu kendisinin üstlendiğini söylüyordu. Oysa o seçim gecesi o cesur halkın gözünde kahraman olan kişi,bambaşka tavrıyla ,ona inanarak güvenenleri yüzüstü bırakması,tabanda  şok etkisi yaptı.

Bir Tv kanalında,sunucuya adam kazandı diye mesaj göndererek insanların tüm hayal ve ümütlerini bir çırpıda yıkma gayreti içinde,psikolojik moral bozukluğu yaratılmasına sebebiyet verdi.Utanmadan sıkılmadan ertesi gün adam 10 milyon fark atı deme cesaretini bile gösterebildi.Bey efendi şimdi kalkmış genel başkanlığa soyunma cesaretini gösterebiliyor.

Tarihin kendisine altın tepsiyle sunmuş olduğu fırsatı kendi iç dünyasının korkuları yüzünden her türlü şahibe ve suçlamalara açıkca davetiye çıkaran bir anlayış içerisinde,insanların bilemediği gizli ve şüpheli görüntü sergilemesi liderliğe yakışmayan bir davranıştır.İnce’yi korkutan sebepler nelerdir.Tabiki bunu en iyi bilen kendisi ve muataplarıdır.Sn ince şunu çok iyi bilsin hiçbir şey ebedi bir giz olarak kalamıyacaktır.İnce hangi misyonu üstlenmiştir.Bir gün gelir her şeyin gün ışığına cıkacağını,elbette doğal olarak ,kamuoyunun merakla beklediğini unutmamalıdır.Seçimlerde kazanılır veya kaybedilir bu normal bir şey.Fakat ince’nin sonuçları yeri ve zamanı gelmeden,yangından kül kaçırırcasına sergileme biçimindeki tavır insanlarda hayal kırıklığı yaratmıştır.

Kısacası adeta bir rüzgarla şişirilmiş bir balon misali görüntü veren  İnce’nin balonu erken sönmüştür.Zatı muhterem Cumhurbaşkanlığı adaylığından ziyade,CHP’de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aslan kesilmesi için,adeta hazırlanmış gibi görülüyor.

Seçimlerde kendisinin almış olduğu %30 ‘luk oy oranını başarı olarak değerlendirmesi ve bu çabanın kendisine ait olduğunun göstergesi içerisinde ,partililerin tüm çaba ve özverilerini bir anda adeta unutuyor.Alınan oyun şımarıklığı ile hiç vakit geçirmeden birilerinden almış olduğu talimat gereğini yerine getirmenin gayreti ve çabası içerisinde,genel başkanlık talebine zemin hazırlamaktan geri kalmıyor.

Yerel seçimlerin erkene alınma kararı,bir an meselesi.Bunu hep beraber çok yakında görecek ve yaşayacağız.Birilerinin ağzıyla parti içerisinde hareket edenler,fırsatı ganimet bilerek Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu başarısızlıkla suçlama yarışına girmektedirler.

Onun devlet adamlığına dürüstlüğüne onursal mücadele içerisinde gecesini gündüzüne katarak nasıl çaba sarfettiğini görmezden gelen anlayışın,bir gün gelecek ne kadar haksızlık edildiğinin farkına varacaklar,ancak o zaman iş işten geçmiş olacaktır. Kalın sağlıcakla,taktir bu partinin elbette kurultay delegelerinin vereceği bir karar olacaktır derken,elbette Kılıçdaroğlu’nunda çalışma ekibini (TB –BT-VA)tekrar gözden geçirmesi partinin menfaatine olacaktır diyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.