Halkın ekmeğiyle oynamayın

Yeni Halk Ekmek büfelerin oluşması neden birilerinin engeline takılır anlamış değilim. Pandemi nedeniyle, işsizlik ve ekonomik sıkıntılar almış başını gidiyor. Vatandaş’ın ucuz halk ekmek büfeleriy’le uğraşmak’ta ne oluyor Allah aşkına…. Geçen günlerde İstanbul’da yaşanan ekmek büfelerinin açılmasının önündeki engellere İstanbul Büyükşehir Belediyesi mobil ekmek büfe projesini hizmete sokarak, belediye meclisinde karşı çıkanların geri adım atmasına […]

Yayınlama: 27.02.2021
A+
A-

Yeni Halk Ekmek büfelerin oluşması neden birilerinin engeline takılır anlamış değilim. Pandemi nedeniyle, işsizlik ve ekonomik sıkıntılar almış başını gidiyor. Vatandaş’ın ucuz halk ekmek büfeleriy’le uğraşmak’ta ne oluyor Allah aşkına….

Geçen günlerde İstanbul’da yaşanan ekmek büfelerinin açılmasının önündeki engellere İstanbul Büyükşehir Belediyesi mobil ekmek büfe projesini hizmete sokarak, belediye meclisinde karşı çıkanların geri adım atmasına neden olmuştu. Sorun sadece İstanbulda’mı ? Asla değil.

İnsanlar zevkinden gidip’te saatlerce ekmek kuyruğuna girmiyor.Bırakın vatandaşın kuru ekmeğiyle uğraşmayı,ülkede bunca sorun varken bu çırpınış neden?

Halk ekmek büfelerinin varlığı, az nebzede olsun ülkenin bir çok yerinde vatandaşın derdine derman olmaya çalışıyor. Vatandaş ac perişan işsizdir. Konuşmak gerekiyorsa bu sorunlara çözüm üretebilmek için çaba sarfetmek, yerel veya genel her yöneticinin asli görevi olması gerekir.

Pandeminin de etkisi ile zorlaşan hayat şartları, insanlar’da ucuz ve sağlıklı halk ekmeğine olan ilgiyi artırıyor.  Adana’da günlük Halk Ekmek üretim sayısı yeterlimidir? İzlenim ve görülenlere bir gazeteci olarak bakınca, ekmek kuyruğunda uzun süre bekleyerek, ekmeğin bitmesinden dolayı ekmek alamadan gidenlere şahit olduğumu söyleyebilirim.

Ekonomik krizden vatandaşın olumsuz etkilendiğine ve büfe sayılarının yetersizliği nedeni ile ekmek satış büfelerinin önünde uzun kuyruklar oluştuğuna dikkat çekmek istiyorum.

Adana’da Ekmek üretimi daha fazla yapılmalıdır. Büfe sayısını gerekli olan yerlerde çoğaltmak, vatandaşa hizmet olacaktır. Tabii bunları açıklar’ken birazda bu büfeler’de hizmet verenler’de büyük önem arzediyor. Örneğin; Bu tür yerlerde hizmet edenler daha donanımlı güleryüzlü olmalıdır.

Bazı büfelerde çalışan kişilerin hoş olmayan davranışlarından dolayı, takip mekanizması işletilerek bazı önlemler alınabilir. Kişinin yaptığı olumsuzlukların faturası yerel yönetimlere çıkarılmaktadır. O nedenle yerel yönetimlerin bu konuda daha dikkatli ve bu tür yerlere daha donanımlı kişileri işbaşına getirmesiyle sorunun çözüleceğine inanıyorum…

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.