Kan emici güçler kana doymak bilmiyor

Emperyalist yayılmacı politikaların hakim sürdüğü dünya düzeninde, kan emici vampirler ve bunlar eliyle yapılan insanlık dışı zulüm ve vahşetler, mazlum halklara reva görülmeye devam ediyor. Dünyanın bir çok coğrafyasında yıllardır olduğu gibi, bu günde İsrail, işgal altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına bayramda da devam etti. İsrail’in geçen hafta başından beri Filistinlileri ablukaya alıp, Mescid-i Aksa’ya […]

Yayınlama: 14.05.2021
A+
A-

Emperyalist yayılmacı politikaların hakim sürdüğü dünya düzeninde, kan emici vampirler ve bunlar eliyle yapılan insanlık dışı zulüm ve vahşetler, mazlum halklara reva görülmeye devam ediyor.

Dünyanın bir çok coğrafyasında yıllardır olduğu gibi, bu günde İsrail, işgal altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına bayramda da devam etti.

İsrail’in geçen hafta başından beri Filistinlileri ablukaya alıp, Mescid-i Aksa’ya saldırmasından sonra, emperyalist düşüncenin uydusu İsrail başbakanı Netenyahu, sivillerin katledilmesinde büyük rolünü oynayarak, “Bir savaşın ortasındayız ve tüm gücümüzle saldırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanabiliyor. Bu ne acımasızlık ve aymazlık…

Tabii bu Netanyahu’nun aymazlığıyla kalmıyor. Olanlar sivil mazlum halka oluyor. Düşünün evinizdesiniz; yoğun bombalar ve savaş uçakları başınızın üstünden geçiyor ve bu saldırılardan sizde nasibinizi alabiliyorsunuz. Uçaklardan atılan yüzlerce bomba ve bu bombaların birkaç saniye içerisinde verdiği hasar ve aldığı canları gözünüzün önüne getirin.

O an belki bu bombalar size denk gelmezse’de,iki dakika sonra belki denk gelebiliyor. İnsanlık onuru ayaklar altında, nedir bu çekilen zulüm ve işkenceler…

Emperyalizm boş durmuyor. Kana doymak bilmeyenler, coğrafyaları kendi çıkar ve menfaatleri için kana bulayan bu emperyalist yayılmacı politikanın uzantıları, hiçmi durmak bilmeyecek?  

Buradan bir kez daha sesleniyorum. Yaşasın halkların kardeşliği. İnsanlık onuru yapılan zulüm karşısında, elbet bir gün galip gelecektir. Mazlum ve ezilen halklar birleşin. Başka çareniz asla yok! Tüm dünya’nın mazlum halkları, emperyalizme karşı gerçek gücünü göstererek birleşmelidir.

Zulüm sadece bu günmü israilde yapılıyor.Elbette değildir. Dün Vietnamda, Kamboçya’da, İran’da, Irakta ve dünyanın bir çok yerinde, aynı zulüm sergilenmiş ve sergilenmeye devam ediyor.

O nedenle diyoruz’ki ey dünyanın ezilen halkları, bu güne kadar yaşanılan dünya üzerinde nice firevunlar, nice şahlar padişah ve krallar geçti bu evrenden. Bu günde; Emperyalist Komrador patron ağa ve sömüren kan emici güçler, tüm güçleriyle sömürülerine devam edebilmek adına çeşitli sanaryolarla oyunlarına devam ediyorlar.

Bu oyunlara gelmemek adına tüm emekci güçler ve ezilen halklar kendi bulundukları ortam içerisinde örgütlenme yapılarını oluşturmak ve emperyalizme direnmek adına bir araya gelmelidir.

Evet bu gün İsrail’de yaşanan insanlık vahşetine karşı sözüm ona göstermelikte olsa, bazı ülkeden gelen tüm tepkilere karşın, emperyalist uydu başbakan Netanyahu Filistin’e uyguladığı şiddetin dozunu yükseltmeye devam ediyor.

İsrail savaş uçaklarının Gazze’nin farklı noktalarına düzenlediği saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin yanı sıra sokaklar ve ticari işletmelere de ağır hasarlar veriyor.İnsanlar ölüyor.Yaralılar can çekişiyor. Bu işin sağı solu yoktur. Ezilen halklar, bu gün İsrail’de yarın başka bir coğrafyada meydana gelebilecek olan katliam ve zulme dur demek adına birleşerek dur demelidir.

Kendilerinin çıkar ve menfaatleri için, her şeyi mübah sayanlar, katliamlarına dün ırakta,halepcede ve bir çok yerde olduğu gibi, kimyasal bomba ve zehirli madde kullanıyorlar. Bu gün’de Filistin Sağlık Bakanlığının açıkladığından anlıyoruz’ki, hayatını kaybeden bir grup Filistinli’nin zehirli gazla öldürüldüğünden şüphelendiklerini açıkladı.

Nerede olursa olsun, insan hayatını yok sayan kimyasal bomba ve silahların kullanılmaması ve gerçekleştirilen toplu katliamlara bir an önce son verilmelidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.