Önce Geçim, Sonra seçim…

Halk geçim derdinde ve çırpınış içerisinde kıvranmaya devam eder’ken, Ortaya bir tosuncuk çıkıyor. Umut ve bir çırpınış yaa…   Halk, çareyi orda ararcasına Çiftlik Bank’a dana almaya koşuyor. Dedik yaa artık halk umudu başka yerlerde arıyor… Birileri şirket kuruyor veya Borsa yönetimleriyle para kazanacaksınız diyor. Eee bu sefer hemen millet oraya koşuyor. Eh bu günlerde birde kripto para meselesi ortaya çıkıverdi… […]

Yayınlama: 25.04.2021
A+
A-
Halk geçim derdinde ve çırpınış içerisinde kıvranmaya devam eder’ken, Ortaya bir tosuncuk çıkıyor.
Umut ve bir çırpınış yaa…  
Halk, çareyi orda ararcasına Çiftlik Bank’a dana almaya koşuyor. Dedik yaa artık halk umudu başka yerlerde arıyor…
Birileri şirket kuruyor veya Borsa yönetimleriyle para kazanacaksınız diyor. Eee bu sefer hemen millet oraya koşuyor. Eh bu günlerde birde kripto para meselesi ortaya çıkıverdi…
Bu sefer yine sonuç itibarıyla kripto para denilen mağdurlar ortaya çıkmaya başlıyor. Vatandaş çaresiz kalınca her türlü yola başvuruyor. Tabiki bu başvurular bazen böyle mağduriyetlerede yol açabiliyor. Halkın bu mağduriyetlere düşmesine yol açan mevcut iktidar ve onun yönetim biçimidir.
Gençler Üniveristeyi bitiriyorlar ama İş bulamıyorlar. Bakıyorlar’ki iktidar yönetiminde Olsun veya Mualefetdeki yerel Yönetimlerde olsun kim ne yapıyorsa” devletin malını ” “Halkın parasını”çalanların veya soyanların yanına kâr kalıyor. Eh bunu gören gençlik iş aramıyor.
Kafayı şirket kurmaya yoruyor. En kısa yoldan nasıl zengin olacağının yollarını arıyor.
Tabiki !!
Günlük geçimini sağlamak için zor geçinen bu millet buna benzer yüzlerce soyguncunun tuzağına düşüyor.
Mağduriyetler çoğalıyor. Halk birde bunun benzerini iktidar yönetimlerinde ve yerel yönetimlerde yaşıyor.
Merkez bankasında para yok oluyor. Hesap veren yok. Dünyadan bihaber olan bir MB Müdürü atanıyor ve kalkıyor bir açıklama yapıyor.Gelin anlayabilirseniz anlayın. Her anlattığı, gerçekleri bile yansıtmıyor.
Yerellere bakarsanız tam gaz gidiyor.Yalan talan üzerine kurulu düzmeceler, Halkın adına gelen paraların nasıl harcandığının hesabını VERMEYEN Şeffaf olmayan harcamalar. Yok şu yardımı yaptık, yok bu kadar Halka dağıttık diyerek oyalama taktikleri uyguluyorlar.
Buda halka yokluk yaratıyor ve bu Halk canıyla malıyla pahalıya ödüyor. Şimdi bakalım seçim nasıl gidiyor.
İster genel ister yerel olarak anketler yapılıyor. Her parti kendini önde göstermenin DERDINDE, ama ne yazıkki gördügünüz gibi veya duyduğunuz gibi doğru degildir. En doğru anketi halkın dilinden ögrenmek en iyisidir. 
Bakınız !!
Halkın dilinde Mevcut iktidar, vatandaşa yapılan zulüm nedeniyle, her geçen gün iktidar kan kaybediyor. Pekii Neden ?
Halk fakirleşti’de ondan !
Halk diyor’ki, Mevcut hükümet 19 Sene önce  iktidar’a gelince bize bir söz verdi. 3 Y ile Mücadele edecegiz diyordu.
Pekii neydi bu  3 Y meselesi…
Yolsuzluk, Yandaşlık, Yoksulluk 
Ne oldu çözdülermi, 3 Y meselesini ? Hayır üçüde yalandan ibarettir.
Bu yüzden iktidar halk arasında samimiyetsiz bulunuyor .İktidar’ın küçük ortağı sadece lafta kalan söylemleriyle ortalığı karıştıran ip’çi olarak biliniyor.  Yeni kurulan partiler ise ciddiye Alınmıyor çünkü Mevcut iktidarin uzantısı olarak görünüyor.Geçmiş hükümet döneminin ortakları oldukları bilindigi içindir.
Bir digeride yer yer dolaşıyor Erkek Fatma rolünü oynuyor. Ama beceremiyor çünkü 1995 ve 97’lerde üstünü kapattığı dosyalardan ve üstünü kapattığı failli mechul’lerden çok iyi bilindigi için onada kimse inanmıyor.
Kaldı Ana Mualefet !!
Şu anda ana Mualefet iyi atak yapması gerekiyor. Halk’ta karşılığı varmıdir. Evet vardır ama ? Halk yerelde yapılan kısmi yanlışlıklara rağmen ana mualefet Liderini begeniyor ve destekliyoruz .Diyor. Fakat Ana Mualefet’in A takımına kesinlikle güven vermiyor. Degişmelidir diyor. 
Halkın dile getirdigi söylemler. 
Çünkü A Takımının bölgelerde ve İl’lerde güvenilir yanı görülmüyor.Biz gereken uyarılarımızı yapıyoruz.Digeri halkımızın iradesine kalmıştır diyerek haftaya İLKGÜN GAzetesinde ve ilkgunhaber.com da görüşmek dileğiyle hoşca ve dostca kalın…  

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.