ŞEYTAN

Dinleri akıl, bilim çerçevesinde sorgulayınca, içinden çıkılmaz bir çelişkiler yumağıyla karşılaşıyorsunuz. Bütün kâinatı ve canlıları eksiksiz yaratan Tanrı kendi yardımcılarını da tayin edip, görevlendirmiş. Bunlar dört adet Melek, Mikail, İsrafil, Cebrail, Azrail ve ateşten yaratılan Şeytan. Hepsinin ayrı, ayrı görevleri var ki, Tanrının dünyadaki işlerini hafifletmekle iştigaller. Ben Tevrat İncil ve Kuranı okudum tabi ki […]

Yayınlama: 03.04.2021
A+
A-

Dinleri akıl, bilim çerçevesinde sorgulayınca, içinden çıkılmaz bir çelişkiler yumağıyla karşılaşıyorsunuz. Bütün kâinatı ve canlıları eksiksiz yaratan Tanrı kendi yardımcılarını da tayin edip, görevlendirmiş. Bunlar dört adet Melek, Mikail, İsrafil, Cebrail, Azrail ve ateşten yaratılan Şeytan.
Hepsinin ayrı, ayrı görevleri var ki, Tanrının dünyadaki işlerini hafifletmekle iştigaller. Ben Tevrat İncil ve Kuranı okudum tabi ki anlaya bildiğim kadar. İlk Ahit yani Tevrat, ikincisi İncil son olarak Kur an gelmiş. Cebrail Peygamberlere Vahiy getirip, Allahın emir ve yasaklarını bildiren Melekmiş. Mikail doğa olaylarını, İsrafil kıyamet gününü üfleyerek bildirecekmiş. Azrail ömrü tamam olanların, ölüm emrini yerine getiren bir nevi cellât. Bunlar dört büyük Melekte, Şeytanın işi en çetrefilli garip bir iş. İşi gücü insanların yolunu azdırıp, kötü yola sürüklemek. Tanrı Âdemi [ insanı] yaratınca bütün Meleklere Âdeme secde edeceksiniz diye emreder. Bütün Melekler Allahın emri diye âmin der ama Şeytan karşı çıkar.

Şeytan Âdem de kim oluyor o topraktan yarattığın basit bir varlık, ben koca bir Meleğim der. Kur anda yeryüzündeki bütün kötülükleri İnsanlar değil de Şeytan yani İblisin yaptığını yazar. Âdem ile Havva ya Tanrı bu ağacın meyvesini yemeyin der, güya Şeytan kandırıp yedirir. Âdem ve Havva Şeytan yüzünden Cennetten kovulurlar. Kur an bütün melekler Cennete girecek ama sadece Şeytan giremez diyor.
Güya büyük bir Tarikat liderinin hizmetçisinin canını alan Azrail’i tarikatın lideri kovalayıp yakalar. Azrail e iyi bir dayak atarak hizmetçisinin geri canını Azrail’den alıp canlandırır. Zavallı Azrail salya sümük, ağlayarak Allaha gidip şikâyet eder. Allah Azrail e vallahi onun bende çok hatırı var ben ona bir şey diyemem der. Şimdi buna inananlar sürüyle ama inanmayanlar neresiyle gülüyordur, çok merak ediyorum.

Bir de Cebrail Allahın gönderdiği bu ayet ve vahileri değiştirip, çarpıtmış olabilir mi sorusu var. Çünkü bu din kitaplarındaki akıl, bilim dışı ayetlerin Allah tarafından yazılmış olması çok tartışmalı. Allah bütün kâinatı eksiksiz yapıyor da, şu dünyadaki bozuk düzeni düzeltecek bir düzen kurup, doğru bir kitap yazamıyor mu eleştirileri çok fazla. Bilim dünyası bu kitapların Allah tarafından yazıldığına hiç inanmıyor.
Birçok inanç Şeytanı haklı bulup Şeytana tapanlar bile var. Şeytan bana atılan bütün iftiralar asılsız ve gerçek dışıdır diyor. Ben hiçbir insanı doğru yolundan azdırmam, kimseyi kötülüğe teşvik etmem diyor. Şeytan ben insanların içindeki var olan kötü, düşünce ve arzuları açığa çıkartıyorum.
Ben insanların içine girmem ve giremem ama İnsanın içindeki gizli, benlik ve nefsi ifşa ederim diyor.
Şeytan ey İnsanoğlu senin içinde kötülük, yalan, iftira ve her türlü melanet var bunları yok et diyorum diyor. İnsanlar işin kolayını bulup beni günah keçisi yapıp, bütün pisliklerini bana yıkıyorlar diyor. Cana kıyıp, zina, tecavüz, hırsızlık, yalan, iftira edip, bizi Şeytan kandırdı deyip kendilerini aklıyorlar diyor.

Cin, Peri, Şeytan, Alevilerin, bilime inananların, Ateistlerin ne içine girebiliyor nede yolundan saptırıp
kandıramıyor. Dindeki bu çelişkiden yararlanan, din, iman sahibi sahte dindarlar. Her melaneti yapıp, Haramı helal gibi yiyip, Şeytan beni kandırdı diye işin içinden çıkıyorlar. Birde gidip utanmadan Kabede Şeytan taşlayıp, güya haramdan uzak duracağım diye Allah ı kandırıyorlar. Aleviler Şeytan insanın içindeki nefis ve kötü arzulardır, bunları içinden atamayan Şeytanın ta kendisidir derler.
Şeytan en ilkeli ve devrimci bir melektir deyip akıl yürütenler çoğalmakta. Aslında yaşasın şeytan diyesim var, çünkü dünyadaki bütün kötülüklerin kaynağını bize gösteriyor. Bütün insanların kaderini önceden yazıp, çizene Şeytan boşuna kafa tutmuyor. Bu bozuk düzeni sen koydun beni günah keçisi yapamazsınız diyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.