Türkiye Cumhuriyeti payidar kalacaktır

Akaryakıt?a litrede 6 lira zam geldi. İnanın yenilir yutulur gibi değil. Benzin 34 TL motorin 32 lira oldu.

Yayınlama: 16.07.2023
A+
A-

Ve yine güzel bir zam haberi ile güne başladık. 15 Temmuz’da İstanbul’da motorinin litresi 26.37, benzinin litresi ise 28.05 TL’ye satılıyordu. 16 Temmuz Pazar günü itibarıyla İstanbul Avrupa Yakasında benzin fiyatları 34,01 TL olurken motorin fiyatları ise 32,36 TL oldu. Akaryakıt’a litrede 6 lira zam geldi. İnanın yenilir yutulur gibi değil. Benzin 34 TL motorin 32 lira oldu. Eh artık bizlerde arabaya binmeye hasret, evin önünde hazırolda bekleyen bir zorunlu araç misali izleyip dururuz artık… Tabii bununlada kalmıyor. Yıllık motorlu taşıt vergisi, yıllık bakımı, zorunlu trafik ve kasko sigortası, bunlar yetmiyor gibi yaşanan deprem nedeniyle, zorunlu iki taşıt vergisi daha ödenmesi gerekiyor. Gerekiyor’da kardeşim depremi yaşayan benim, birde üstüne üstük, deprem bölgesinde olmamıza rağmen, neden fazladan bizlerden MTV vergisi fazladan alınmaktadır anlamış değiliz.

İşte Akp’nin ekonomi anlayışı bu olsa gerek…. İşin kolay yolunu bulmuşlar. Ekonomiyi ben çökertim yaa…. Gelsin zam gitsin zam. Olan vatandaşa oluyor. İşi tıkırında olan yalakalara, biatcılara, en iyisini reisim bilir diyen tuzu kuru olanlara bir şey olmuyor. Ülkesini, halkını seven biri olarak benim suçum ne kardeşim. Neden kurunun yanında yaş’ta yanıyor… Aklımızla alay ediyorlar. Hala kalkmış ben ekonomistim, Ülkeyi en iyi ben yönetirim diyebiliyor. Bu kadar ülkede ekonomik olarak yaşanan felaketlere rağmen, iktidar saltanatı devam edebiliyorsa, mualefet ne yapıyor. Bir gören varmı?

Her şeye rağmen, ülkede yaşayan insanların %48’i bu sistem ve onun iktidarının ne kadar beceriksiz olduğunu ve bu ülkeyi batıracağını bildiği için mevcut iktidara oy vermedi.

Ancak şu an siz, çeşitli nedenleri göz önünde bulundurarak ,size oy vererek %52’nin içinde bulunan, bazı garibanları dahi düşünmüyorsunuz. Her gün zam üstüne zam yapılıyor. Milletimize bu zülmü reva görmek hoş değildir… Bu kadar yapılan zamlardan sonra, Ak partiye oy veren bazı kardeşlerimiz, hala siyaset yapıldığını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bu ülke hepimizindir. Millete yapılan bu zam zulmü hoş değildir. İktidar çözüm üretmek zorundadır. Bu işin partisi martisi yok. Ülke bir ekonomik çıkmaz içerisindedir. İktidarlar gelip geçicidir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti payidar kalacaktır. Asla ve asla bu akıldan çıkarılmadan ona göre hareket etmek, bir yurtseverlik görevi olduğunu hatırlatma isteriz…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.