Türkiye Halkı Atasını gözyaşlarıyla anıyor

Bu gün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının tam 83. yıl dönümündeyiz. Mustafa Kemal Atamı anlatabilmek ve onu anlayabilmek hiçte kolay olmasa gerekir. Düşünün’ki  Bir Ülke işgalciler tarafından tarihten silinmek isteniyor ve o millet yok edilmeye mahkum edilmeye çalışılıyor’ken, ülkenin içinde bulunduğu tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen, o dahi büyük insan, önderimiz Mustafa […]

Yayınlama: 09.11.2021
A+
A-

Bu gün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının tam 83. yıl dönümündeyiz. Mustafa Kemal Atamı anlatabilmek ve onu anlayabilmek hiçte kolay olmasa gerekir.

Düşünün’ki  Bir Ülke işgalciler tarafından tarihten silinmek isteniyor ve o millet yok edilmeye mahkum edilmeye çalışılıyor’ken, ülkenin içinde bulunduğu tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen, o dahi büyük insan, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık ve hürriyet uğruna, halkı ve silah arkadaşlarıyla beraber onurlu bir mücadele vererek, Türkiye Cumhuriyetini oluşturmayı başarmışlardır.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Muasır medeniyetler seviyesine ve çağdaşlaşmayı amaçlayarak, tüm kurum ve kurallarımızla birlikte bir zihniyet devrimi ve aydınlığa bakan meşaleyi yakarak Türkiye halkına bırakmıştır. Ancak; dün olduğu gibi bu günde onun yakmış olduğu meşaleyi içine sindiremeyen örümcek kafalıların hiç boş durmadığı ve her fırsatta Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun oluşturmuş olduğu ilkelere saldırmaktan geri kalmadıkları görülmektedir.

Onlar ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar.Biz Mustafa Kemal Atatürk’e olan vefa borcumuzu hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız. Onun gösterdiği yolda yürümeye devam edeceğiz.

Mustafa Kemak Atatürk’ün adını dahi anmaktan imtina göstermeye çalışanlar ve ona hakareti ve her türlü iftirayı atmayı reva gören alçakları gördükçe, inanın kahroluyorum.

Varlığım Türkiye halkına amanet olsun diyerek, gecesini gündüze katarak, Türkiye halkının çıkar ve menfaati için canını dişine takarak arkadaşlarıyla beraber vermiş olduğu mücadele sonucu Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına ve misaki milli sınırlarının çizilmesine sebep olan o dahi bunları haketmiyor.

Birkaç çapulcu ve birkaç bağnaz, insanlıktan nasibini almamış yobazın hakareti Türkiye halkının Atatürk’e olan sevgisini azaltamayacağı gibi,onların çağdışı karanlık özlemlerinin uygulanmasına  bu ülkenin vatanseverleri asla fırsat vermeyeceklerdir.

Ne demiştik bundan tam 83 yıl öncesi Türkiye halkı, bu ülkenin kurucusu ve  kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk için gözyaşlarını tutamıyor. Onu o günün şartlarında ebedi yolculuğa uğurlamanın çaresizliği içerisinde kalınsa’da, onun göstermiş olduğu yolda, ülkemizde yakmış olduğu aydınlık meşalenin asla sönmeyeceğini bilmelerini isterim.

O Türkiye halkına karanlıklardan sıyrılmanın yolunun ilimle bilimle çağdaş aydınlığa giden yolun, ancak ve ancak öğrenmekten ve üretmekten geçeceğini göstermiştir. O günün şartlarında dahi yoktan var etmenin yolunun tarımda, hayvancılıkta, sanayide üretimin oluşabilmesi için çaba sarfedilerek, ülkenin varlığı hissettirilmiştir. Onun gösterdiği yoldan ayrılmak olsa olsa kan emici emperyalizmin sinsi oyunlarına hizmet etmekten başka bir şey değildir.

Mustafa Kemal Atatürk ne demiştir?

Bagımsızlık benim Karekterimdir. Bagımsız olmayan bir ülke yıkılmaya mahkumdur. Bağımlılıktan kurtulmanın yolu üretmekten geçer. Bir ülkeyi yoktan yoktan var edebilmek, bu olsa gerek diyoruz.

10 Kasım 1938’de  sabah saat 09.05’te yaşamını yitiren,Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ü her yıl olduğu gibi bu günde Türkiye halkı saygı sevgi ve minnetle anıyor.

İşte bizde bu duygular içerisinde ve bir 10 Kasım sabahında; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılarak emeği geçenleri ve tüm şehitlerimizi ve bugün hayatta olmayan gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.