TÜED Adana seçimlerinin iptali Hayırlara vesile olsun

Geçen dönemde TÜED Adana şubesi seçimlerini yakından takip eden biri olarak, usülsüzlük yapıldığına bizat şahit oldum ve seçim iptal edildi

Yayınlama: 24.04.2024
A+
A-

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesinin 21 Nisan 2024 tarihinde Seyhan Belediyesi Yaşar kemal kültür merkezinde yapılmakta olan seçimler usulsüzlük nedeniyle genel başkan Kazım Ergün tarafından iptal edildi.

Yapılan genel kurul’da beş başkan adayı kıyasıya bir seçim yarışı içerisinde yarışmaya devam eder’ken, adaylardan biri mevcut başkan Ali Vuranay edinmiş olduğu alışkanlıklardan bir türlü kurtulamıyor….

Geçen dönemde TÜED Adana şubesinin yapılan seçimlerini yakından takip eden biri olarak,neler yapıldığına dair bizat şahit olmuş ve seçimin iptali sağlanmıştı. Bu dönemde Adana TÜED seçimlerini yakın metraja aldık, bu yakın metraj esnasında sahnede olmamaya özen gösterdim.

Burada görülen tablonun birazcık iç yüzüne değinmek istiyorum.  Adana’da büyükşehir belediyesi civarında, dört yol ağzından başlamak üzere, bir çok noktada, oy pusulası ve zarfların dağıtılmış olması  manidardı.

Sandık başındaki görevlilerin iş bilmemezliği veya art niyetli olmalarından kaynaklanan boşluklar veya oldu bittiye getirilerek döndürülmek istenen Ali cambaz oyunları mualesef seçimin iptal edilmesine neden oldu.

Sandıklarda iki üç oy kullananımı dersin, üye olmadığı halde oy kullananımı dersin, yapılan usülsüzlüklerin ardı arkasının bitmediği görülüyor. Dolayısıyla dönen ayak oyunları sonucunda seçimler iptal edildi.

Hele bir vatandaşın elindeki karti genel başkan Kazım Ergün’ün adeta gözünün içine sokarcasına göstererek,üye olmamasına rağmen üç defa oy kullandığını ve elindeki kartla yine oy kullanabileceğini ifade etmesi. Seçimin iptal edilmesinde en büyük etken olmuştur.

Peki olanları emekli camiası hak ediyormu dersiniz. Tüm iyi niyet ve özveri ile tekerlekli sandalyesi ile seçim alanına gelerek oy kullanan, hasta halde dahi binbir güçlükle seçime iştirak eden emekliye yapılan haksızlık değilmidir.

Her şeye rağmen dernek üyesi olarak, bu derneğin başına iş yapabilen, emeklinin hak ve çıkarlarını koruyan şeffaf onurlu dürüst bir yönetim iş başına getirilemezmi?

Nedir bu hırs öfke ve kin… Emekliler tüm olanları hakketmiyor. Oysa demokratik bir yarışın, toplumsal özveriyi yaratacağına inanıyorum. Özverinin olmadığı yerde başarıdan söz edilemez. Adaylık çıkışı haksızlığa, usulsüzlüğe ve yanlışa dur demek için yola çıkılır….

Emekli dernekleri emekliyi sövüşleme yeri olmamalıdır. Olmayacaksa peki bunca yapılanlar ve bu kadar hırs nedendir. Adı yolsuzluk ve bireysel çıkarlarla örtüşerek basın ve kamuoyuna kendi denetleme kurulu başkanı tarafından var olan usulsüzlük ve çirkinliklerin servis edilmesi bu kişi için hiçbir şey ifade etmiyormu?

Peki tüm olanlara rağmen o kişinin yanında ve şu an tekrar listesinde yer alan ve kendisini dürüst olarak bildiğim ve saygı duyduğum derneğin saymanı Halim Özgültekin beyin yaşananlara seyirci kalmış olmasını düşünmek dahi istemiyorum.

Olmuyor Halim bey olmuyor! Haksızlık karşısında susan,dilsiz şeydandır derler. Oysa inanıyorum ve asla yanlışa bulaşmayacağına inacım sonsuzdur.  İnanıyorum o medeni cesaret elbette sende vardır. Bu işler susmakla olmaz. Yanlışlara yeter diyerek, masaya yumruğu vuracağın günü sabırsızlıkla bekliyorum.

İnanıyorum yapılacak olan seçimde şeffaf ve dürüst bir Aday olarak ortaya çıkarak, sağlıklı bir yönetim yapısı oluşturacağınıza ve Adana’da emekli camiasına gereken hizmetin sunulacağını gözeterek, derneğin bir üyesi olarak, derneğimizin sağlıklı şeffaf eller tarafından yönetilmesini bekliyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.