Kılıçdaroğlu’nu günah keçisi ilan edenler önce kendilerine bakmalıdır

14 Mayıs’ta yapılan Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde Millet İttifakı Türkiye’nin bir çok yerinde olduğu gibi, Güneydoğu’da gözle görülür büyük bir başarısının olmadığı, Yeşil Sol Parti haricinde vekilliklerin çoğunu AK Parti kazanır’ken Cumhurbaşkanı adaylarından Kemal Kılıçdaroğlu daha çok oy alabilmişti. Ancak sonuç itibarıyla 28 mayıs’ta yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde millet ittifakı partilerin tabanı ve doğu ve güneydoğuda seçmenlerin bir […]

Yayınlama: 13.06.2023
A+
A-

14 Mayıs’ta yapılan Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde Millet İttifakı Türkiye’nin bir çok yerinde olduğu gibi, Güneydoğu’da gözle görülür büyük bir başarısının olmadığı, Yeşil Sol Parti haricinde vekilliklerin çoğunu AK Parti kazanır’ken Cumhurbaşkanı adaylarından Kemal Kılıçdaroğlu daha çok oy alabilmişti.

Ancak sonuç itibarıyla 28 mayıs’ta yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde millet ittifakı partilerin tabanı ve doğu ve güneydoğuda seçmenlerin bir önceki seçime oranla daha az Kılıçdaroğlu’na destek vermemesi, Kılıçdaroğlu açısından büyük hüsran yarattı.

Burada kaybeden sadece Kılıçdaroğlu olmadı. Ülke ve ülke halkı olarak tüm insanlar bu sonuçtan memnun olmadı. 28 Mayıs seçimlerinden sonra, CHP içerisinde başlayan liderlik kavgası ve ittifak mensuplarına mensup partilerin takınmış olduğu tavırlar duyarlı insanların vijdanlarını sızlatıyor. Kılıçdaroğlu’na karşı bu linç girişimini kamuoyunun vijdanına bırakıyoruz.

Mağlubiyetin tek sorumlusu sanki sadece Sn. Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu’nun göstermiş olduğu performansın, acaba onda birini diğer partiler göstermiş olsaydı bu gün sonuç böyle olurmuydu. Kılıçdaroğlu’nu günah keçisi ilan edenler önce kendilerine bakmalıdır….

İnsanda biraz utanma olur. Seçim günü daha akşam saatlerinde ortamı terk edip  çekip gidenler. Genel başkanlık için fırsatı ganimet bilip, genel başkan olabilmek için açıklama yaparak parti içerisinde hezeyan yaratmaya çalışanlar. Takınmış oldukları tavırın sonucuna da katmak zorundadırlar. Kılıçdaroğlu’nun iyi niyetini suistimal edenler, onu arkasından hançerleyenlerdir. Hani derler yaa… Bir insanın fikri neyse zikri’de öyle olur. İşte bunların yapmış oldukları hareketlerde böyle bir şey olsa gerek.

Sn. Kılıçdaroğlu çok fazla iyi niyetli ve etrafındakilere çok fazla güvenmiş olması bu sonuçların alınmasına vesile olmuştur. Kılıçdaroğlu çalışmadı diyebilirmisiniz? Adam o yaşına rağmen, gecesini gündüzüne katarak ülkenin ve halkın çıkarları için elinden geleni yapmıştır. Onu bugün eleştirenler, ona ihanet edenlerdir.

Hani ittifak vardı. Hangi ittifak… Adamlarlar hanım efendiler kendi çıkarları için çaba sarfettiler. Hiçbir zaman Kılıçdaroğlu’nu kabüllenmediler’ki, aday belirleme öncesi kalkıp masayı devireceksin. Ahtı vefaya çizik çekeceksin, Kılıçdaroğlu kazanacak aday değil diyeceksin. İmamoğlu ve Yavaş’ı getirip şart koşarak tekrar masaya döneceksin, ifendim bir oy merala, bir oy Kılıçdaroğlu’na diyerek kendi itibarını kurtarmanın hesabını yapacaksın. 28 mayısta çalışmadınız hanım efendi, bey efendiler çalışmadınız. Tabanınız oy vermedi… CHP içerisinde A takımı içerisinde olanlar, kendi hesapları içerisinde zaman geçirdiler. Şimdi kalkıp vur abalıya deyimi ile Kılıçdaroğlu’na hesap kesmek, ne vijdana, nede hakkın kitabına sığar.

 Haydi durmayın devam edin. Bir an önce Sn Kılıçdaroğlu’nun gitmesi için çaba sarfedin. Eh siz bunları yapın, yapında Kılıçdaroğlu’nun masum ve gerçekten vatansever olduğuna inananlarda, yeri zamanı geldiğinde ne yapacağını çok iyi bilir. Haydi Kolay gelsin.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.