Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum

Atatürk’e hakaret yalnızca onun şahsına ve hatırasına hakaret değildir, ülkenin ortak paydasına, onun ülkeyi emanet ettiği gençliğe, geleceğe, çağdaşlığa da hakarettir. 

Yayınlama: 31.10.2023
Düzenleme: 31.10.2023 12:20
A+
A-

Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünde Türkiye halkı Atasına olan sevgi ve bağlılığını Ülkemizde ve dünyanın bir çok yerinde, çeşitli etkinlik, kutlama ve paylaşımlarla sevgi saygı ve minnetle anmaya devam ediyor.

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi bundan tam yüz yıl önce cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran elbette birlik ve beraberlik içerisinde verilen mücadelenin sonucu ve büyük eseridir.

Bundan tam 100 yıl evvel “Özgürlük ve Bağımsızlık benim karekterimdir” şiarı ile yola çıkarak Türkiye halkına Cumhuriyeti armağan eden o koca dahi insan Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. Kurmuş olduğun bu cumhuriyeti  sonsuza dek yaşatabilmek adına, üzerime düşen görev bilinci içerisinde hareket edeceğime and içerim.

Ne mutlu Cumhuriyeti Türkiye halkına armağan eden o dahi Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte mücadele verenlere… Onları bir kez daha saygı ve minnetle anar’ken onun bu özverili çabasını gözardı ederek gaflet ve delalet içerisinde, içten pazarlıklı bir şekilde o dahi insan Mustafa Kemal Atatürk’ün adını dahi zikretmekten kaçınmaya çalışan aymazlara bir çift sözüm olacaktır.

Asla şu unutulmasın. O dahi bu Cumhuriyeti kurmak için o günlerde büyük bir özveri ile halkıyla beraber mücadele vermeseydi, bu gün ülkemizde Cumhuriyet’in ( C )  si konuşulmuyor olacaktı. Belki adlarımız farklı, yaşamımız farklı olacaktı….

Peki; bu öfke kin ve hakaretler nedendir?

Atatürk’e hakaret yalnızca onun şahsına ve hatırasına hakaret değildir, ülkenin ortak paydasına, onun ülkeyi emanet ettiği gençliğe, geleceğe, çağdaşlığa da hakarettir.

Cumhuriyete düşman olanlar sadece günümüzde türeyen bir kesim değil, 1923’ten bu yana bu topraklarda karanlık zihniyetler hep var oldular. Fırsat buldukları her an Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine göz dikmekten geri kalmadılar. Bazen  takkiye yaptılar bazet su yüzüne çıkarak her fırsatta hakaret etmekten geri kalmıyorlar.

Atatürk sevgisi sözde değil özde olmalıdır. Onun oluşturmuş olduğu değerlere sahip çıkmak her yurtseverin devrimcinin, demokratın, Atasını seven onun ilkelerini özümseyen her yurtaşın görevi olmalıdır. Tabii bu sözde değil özde olmalıdır.

Cumhuriyetin 100 yılı kutlamaları kapsamında tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları, kimi göstermelik, kimi gerçekten samimi duygular içerisinde tanıtım reklam ve paylaşımlarla Cumhuriyet’in 100. Yılını kutladılar…

Bunlardan bi tanesi’de Adana’da TÜED Adana şubesi adına sosyal medyada bir paylaşım yapmış. Kurumun başkanı Ali Vuranay, Kendi büyük resminin altına, Mustafa Kemal Atatürk’ün küçük bir resmini ekliyecek muhterem Cumhuriyet bayramı kutlama paylaşımı yapmış. Allah Akıl fikir versin ne diyelim… Bu adam Adana’da sözde  Emeklileri  temsil ediyor. Sen kim, Emekliyi temsil etmek kim?

31 Ekim 2023

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.