Emeklinin çektiği çile ve sıkıntılar

Ülkede Emeklinin çektiği çile ve sıkıntıları gerçekten, gören bilen duyan varmıdır sizce? Ülkede emekli adeta yok sayılarak, aclık ve sefalete sürüklenmiştir. Emeklinin almış olduğu maaşla, ayın ortasını getirilemiyor. Maaşlar zam ve enflasyon karşısında eriyip gitmiştir. Alınan maaşla, Elektrik su, doğalgaz vb faturalar dahi ödenmekte zorlanılıyorsa, sorun var demektir. Emekliler çaresizlik içerisindedir.Emeklinin halini gören yok. Emekli zaruri ihtiyaçlarını […]

Yayınlama: 13.04.2022
A+
A-

Ülkede Emeklinin çektiği çile ve sıkıntıları gerçekten, gören bilen duyan varmıdır sizce? Ülkede emekli adeta yok sayılarak, aclık ve sefalete sürüklenmiştir. Emeklinin almış olduğu maaşla, ayın ortasını getirilemiyor. Maaşlar zam ve enflasyon karşısında eriyip gitmiştir.

Alınan maaşla, Elektrik su, doğalgaz vb faturalar dahi ödenmekte zorlanılıyorsa, sorun var demektir. Emekliler çaresizlik içerisindedir.Emeklinin halini gören yok. Emekli zaruri ihtiyaçlarını parasızlıktan almakdan ziyade, sadece vitrinlere uzaktan bakmakla yetiniyor.

Emekli gerçekten zor durumda. Bir emekli aile reisini düşünün, imkansızlıklar nedeniyle, zaman zaman bir emekli hanımına karşı dahi mahcup duruma düşebiliyor.

Torunlara eşe dosta karşı yaşanan mahcubiyet bir emekli için önem arzeder. Bunca tüm olanlar san’ki yetmiyormuş gibi, birde emeklileri, emekli dernekleri söyüşleme çabası içerisine girmişlerdir. Haklı olarak belki bize nasıl söyüşleme yapabilirler sorusunu yöneltebilirsiniz…

Örneğin;  Adana’da bulunan Emekli derneğinden biraz sizlere bahsedeyim. Son yapılan dernek seçimleri öncesi, Dernek başkanlığına aday olanların bir çoğu, emeklilere yapacakları projeleri anlatmak adına, bol keseden vaat ve nutukları atanları çok görmüştük.

Dernek seçimleri,çeşitli entrikalar içerisinde gerçekleşerek nihayi bir son buldu. Seçilen yeni yönetim işbaşına geçti. Peki bu seçilen yeni yönetim ve başkanı şu an ne yapıyor diyeceksiniz.

Ben söyleyim: Şu an bey efendiler, suya sabuna dokunmadan, kendi çıkar ve menfaatlerini gözetmenin derdindeler. Dernekte her hangi bir iş yapma yok. Sadece kendilerine yakın ve hayatını kaybeden kişilerin, cenaze taziyelerine ve mevlütlere katılmak, bazı siyasilerin yanında poz vermek bunların asli görevleri olmuştur. Başka yapılan hiç bir şey yok. Emekli çile içerisinde perişan, acından ölmüş, kimin umurunda ve kimin derdindedir. Eh bu arada bakın şunuda inkar etmeyelim…

Efendim şu firmayla indirim anlaşması yaptık. Bu firmayla, emekliler adına anlaşma sağladık. Falan filan, emekli adına yapılan başka bir çaba yok. Emeklinin sırtından kesilen aidat ve kapalı kapılar ardında yapılan anlaşmalar sonucu, edinilen rant onlar için bu günlerde pek’te tatlı gelebilir. Ancak bir gün gelir, bu tatlı rant ters döner ve burunlarından fitil fitil geleceğini unutmayın diyoruz…

Seçim öncesi mangalda köz bırakmayanlar, bol keseden atmayı marifet sayanlar. Emekli şu an çaresizlik ve  perişan bir halde kıvranıyor ve aciz bir hale düşmüşse, burada tüm yöneticilerin sorumluluğu vardır diyoruz.

Emeklinin çaresizliğini görmemek adına ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorlar.Sanırım olanları görmemek adına uzayda yaşamayı ve ağa babalarına biat etmeyi marifet sayıyorlar.

Evinde ekmek bulunmayan insanlar mevcuttur. Hani siz emeklinin derdine çare olmak için göreve talip olmuştunuz. Yalan ve dolanla demek’ki bir yere varılamıyor. Siz bu şekilde ancak kendinizi kandırabilirsiniz. Adana’da yapılacak ve yapılanların elbette takipçisi olacağız.

Yıllardır; Türkiye Emekliler Derneği olarak, emeklilere  gerçek anlamda hangi hizmet sunulmuştur. Sunulmuş olan hizmetler yeterlimidir? Hani bir zamanlar siz geçmiş yönetimi eleştiriyordunuz. Ne oldu şimdi? Rant tatlı geliyor değilmi?

Emeklilerin bir çoğunluğu perişan bir durumdadır.  Emekli derneğinin yöneticileri öyle sağda solda siyasilerin etrafında göstermelik  kameralar önünde poz vermekle, cenaze taziyelerinde veya mevlütlerde poz vermekle emeklinin sorunları çözülmüyor.

Unutmayın hak verilmez alınır. Hakların alınması, mücadele vermekle, alanlarda  halkın arasında olmakla, onların sorunlarına çözüm bulmak adına, örgütlü bir yapıyı oluşturmak ve onların dertleriyle dertlenmek’le, sorunları yetkili mercilere duyurmak adına çaba göstermekle olur. Yoksa bu işler öyle, Dört duvar arasında, lay lom larla, birilerine el pençe durmakla, biat etmekle emeklininin sorunları çözülemez.

Ülkede 13 milyonun üzerinde bir emekli topluluğu bulunmaktadır. Kendi gücünü farketmeyenler ve gerçek anlamda emeklilerin örgütlü yapısını oluşturmaktan uzak olanlarla, kendi şahsi çıkar ve menfaatleri için dernekçilik yaptığını sananlarla, emeklinin her hangi bir kazanımı olamaz diyoruz. Hak verilmez, alınınır be kardeşim… 

Burada haksızlık yapmayalım. Elbette TÜED Genel merkezi tarafından, emekliler adına bazı kazanımlar sağlanmış olabilir. Ancak bu yeterlimidir? Elbette değildir.Yapılan yanlışları saymakla bitmez diyoruz. Hani dedik ya; Rant ve saltanat tatlı geliyor.

Böl parçala yönet taktiğine devam. Bu uygulama bizat genel merkez tarafından ülkenin bir çok yerinde işleme konuldu. Adamlar sırf kendi çıkar ve rahatları için, üyesi çok olan yerlerde, yeni yeni şubelerin açılmasının önünü açtılar. Örneğin; Adana’da Çukurova, Sarıcam ve Çukurova şubeleri açıldı. Onlar ne yapıyor? Yeni üye kazanımları sağlamak yerine, bir birinden üye çalmanın derdine düşmüşler. Rant adına atılan her adım, örgütlü yapıya zarar vermekten öteye gidemez. Oysa emeklilerin gerçek anlamda örgütlenmeye ihtiyacı vardır.

Binlerce üyesi olan Türkiye Emekliler Derneği, ülkede emeklinin yaşadığı sorunlara çözüm adına neler yapabiliyor?  Kendi gücünün farkında olmayan bir yönetim kadrosu, elbette emekliye hiçbir şey veremez diyoruz. Korkunun ecele hiç faydası yoktur. Bu işler öyle lay lay lomlarla olmaz. Ülke genelinde gerçek anlamda, örgütlü yapıyı oluşturmak ve harekete geçirmek sorunların çözüm ilacı olacaktır.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.