Toplanan vergiler,kimin için kullanılıyor

Muhalefet soru önergesi verdi. Verilen soru önergesi yoksulluğa karşı önlem alınması ile ilgilidir. Verilen önergeler bütünüyle red edildi. Muhalefetin sunduğu paket neleri içeriyor? Emeklilere yaşa takılan yüksek öğrenim kurumlarına çiftçilerin, borçları işsizlere destek yardımları ,vatandaşın bankalara olan borçlarının ertelenmesi ,pandemiden dolayı destek paketi sunulması, elektrik, su ,beyaz eşyada kadevelerin düşürülmesi ve buna benzer bütün vergilerin […]

Yayınlama: 30.11.2020
A+
A-

Muhalefet soru önergesi verdi. Verilen soru önergesi yoksulluğa karşı önlem alınması ile ilgilidir. Verilen önergeler bütünüyle red edildi. Muhalefetin sunduğu paket neleri içeriyor? Emeklilere yaşa takılan yüksek öğrenim kurumlarına çiftçilerin, borçları işsizlere destek yardımları ,vatandaşın bankalara olan borçlarının ertelenmesi ,pandemiden dolayı destek paketi sunulması, elektrik, su ,beyaz eşyada kadevelerin düşürülmesi ve buna benzer bütün vergilerin indirilmesi yani halka dönük hiçbiri bütçenin içinde yok .Muhalefetin sunduğu ekonomik pakete MHP AKP oy birliği ile red edildi. Peki hükümet kimler için bütçe oluşturur? Bir avuç sisteme bağlı olan ve üç beş iş adamı için sermayesine servet katması için yapılmaktadır.

Çalışana,işsize,emekliye,köylüye,esnafa,sağlıkçıya,çalışan memura yani kimseye yok.Peki ne var? Kadın harektleri iş ,emek özgürlükleri değince dayak. Yaşa takılan ,emekli olmaya hak kazanan meydanlara çıkınca dayak, öğretmenler atamasını isteyince dayak. Maden işçileri haklarını isteyince dayak.Örgütü olan barolar bölünmeye karşı meydanlara çıkınca dayak.Gazeteciler gerçekleri yazınca dayak ve ceza. HES’leri istemeyen köylülere dayak. Peki toplanan vergiler kimin için kullanılıyor? Toplanılan vergiler iş ve aş için kullanılmıyor mu?

Halkın sağlığı için, eğitim,işsizler,yaşlılar,emekliler,olağan üstü hallerde bütçe ayırmanın halkla alakası yoktur.İşte 2020’in yılbaşı zamları yüzde 9.11’lik vergilerde artış yapılacağını hazin ve maliye bakanı tarafından Türkiye istatistik kurumunun TÜİK yüzde 9.11 olarak hesaplanıldığı hazine ve maliye bakanı tarafından onaylandı. Buda gösteriyorki zamlar halkın üzerine a’dan z’ye balyoz gibi inecek. Bu da ekonominin nasıl dibe vurduğunu gösteriyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.