Halkçı bir yerel yönetim istiyorsak bizler ne yapmalıyız

Yerel yönetimler ve sorunların temelini oluşturan, tartışmayı ele alarak bu gün yazıma başlamak istiyorum. Halkçı yerel yönetimlerden söz ederken, Rant elde etmekmi yoksa halka hizmet etmekmi. Tabiki halka hizmet etmek olacak. Fakat görünen köy kılavuz istemiyor. Seçim sonrası görevi devir alanlar,halkın sorunlarına cevap vermek yerine, kapıları demokrat emekçilere, kapalı duruma getirdiler. Bu davranış hoş bir şey değildir. […]

Yayınlama: 02.11.2020
A+
A-

Yerel yönetimler ve sorunların temelini oluşturan, tartışmayı ele alarak bu gün yazıma başlamak istiyorum.

Halkçı yerel yönetimlerden söz ederken, Rant elde etmekmi yoksa halka hizmet etmekmi. Tabiki halka hizmet etmek olacak. Fakat görünen köy kılavuz istemiyor. Seçim sonrası görevi devir alanlar,halkın sorunlarına cevap vermek yerine, kapıları demokrat emekçilere, kapalı duruma getirdiler. Bu davranış hoş bir şey değildir.

Seçim arenasında verilen sözleri hatırlıyor gibiyim.Allah aşkına hangi verdiğiniz sözü yerine getirebildiniz. sizleri omuzlarında taşıyarak oraya getirenleri tanımaz oldunuz. Verilen hiçbiri söz yerine getirilmedi.Bağlı olduğunuz partinin örgütlerini tanımaz oldunuz. Bu mudur halkçı belediyecilik….

Peki sormazlar mı insana, bu partiye yıllarca emek veren parti üyelerinin çocukları hala ortalarda işsiz perişan’ken, onların beklentilerine nasıl bir cevap verebildiniz… 

Halktan kopuk bireysel düşünceyle yapılan sözde hizmetlerle nereye varabilirsiniz. Var olan şu bir gerçek’ki her geçen gün,sizlerin yüzünden partiye gönül verenlerde kan kaybına yol açmış durumdadır….

Bu şekil yönetimler doğrudan sistem partilerine hizmet eder. Peki, CHP’de partinin üst ve yerel yöneticileri neden bu gidişata suskun ve ses çıkarmazlar. Belediye Meclis üyeleri neden suskun….

Sokak ve alanlarda, kahvehanelerde toplumun bir çok kesiminde, yerel yöneticilerin bu tavrı tartışılmaya eleştirilmeye başlanmıştır. Emek veren devrimci demokrat taban, pimi çekilmiş bir bomba misaline dönmüştür.BEN BİLİRİM, BEN YÖNETİRİM mantığından hareket edenler, toplumsallıktan uzak en büyük ihaneti yaptıklarının bilmem farkındalarmı? Halkla birlikte yürümeyenler, halkın feryat ve sesini duyamazlar. Onlar gözleri görmez, kulakları duymaz karanlıga ve gericiliğe hizmet etmenin telaşı içerisinde, bu tavırlarıyla hareket ederlerse bir gün gelir yok olur yok olur giderler amma, sosyal demokrat ve ilerici bir toplum yapısının bölgemizde ve ülkenin bir çok yerinde bir 30 sene kadar daha beklemeye tahammülü kalmadığını belirtirim.  

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.