İŞSİZLİK HAT SAFADA

Karın tokluğuna çalışmakta olan emekçiler zor durumda. Bugüne baktığımızda fabrikalar’da çalışan işçi ve emekciler, ekonomik kriz gerekçe gösterilerek saf dışı bırakılmaya çalışılıyor. İş alanları ekonomik kriz nedeniyle, birer birer gücünü yitirmiş durumda.Her geçen gün işsizler ordusuna yenileri eklenerek, zirveye tırmanır  hale gelmiştir. Siyasi partiler, sendikalar yüz binlerce işsizi görmezden gelmektedir. Seçim arenasında nutuk atanlar, seçim  sonrası attıkları nutukları unutmuşa benziyor. […]

Yayınlama: 08.11.2020
A+
A-

Karın tokluğuna çalışmakta olan emekçiler zor durumda. Bugüne baktığımızda fabrikalar’da çalışan işçi ve emekciler, ekonomik kriz gerekçe gösterilerek saf dışı bırakılmaya çalışılıyor. İş alanları ekonomik kriz nedeniyle, birer birer gücünü yitirmiş durumda.Her geçen gün işsizler ordusuna yenileri eklenerek, zirveye tırmanır  hale gelmiştir.

Siyasi partiler, sendikalar yüz binlerce işsizi görmezden gelmektedir. Seçim arenasında nutuk atanlar, seçim  sonrası attıkları nutukları unutmuşa benziyor. İnsanlar aç, insanlar perişan bu dram ve yaşantı görmezden gelenler hala sessiz kalmaktadır. Adana genelinde sokaklarda, kahvehanelerde, her on kişiden beşi işsiz, üniversite bitirmiş yüzlerce genç işsiz. Genel anlamda söyleyecek olursak, halk yoksulluk içinde kıvranmakta’dır. 

Bölgemizde mevcut bulunan belediyeler dert yanmaya devam ediyor. Kasaların boş olduğunu hala borçlu olduğunu söyleyerek istihdam alanı yaratmaktan uzak durmaktadır. Hükümet ise salgın hastalığı gerekçe göstererek, gerçeklerden kaçmaya çalışıyor.

İşsizliğin dalga dalga büyümesinin ana sebebi siyasi iktidar ve mualefeti gerçek anlamda yapamayan siyasi partiler ve sendikalar’dır. Sendikaların adı var, kendileri ortada bulunmamaktadır. Siyasi partiler olsun, sendikalar olsun.İdolojinin olmadığı yerde, bireysel çıkar ve menfaatler hüküm sürer. Bunların yaptıklarıda bu olsa gerek. Daha ne söyleyim. Hak sonumuzu emek ve barışın egemen olduğu özgürlükten yana eylesin…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.