Yeni Muhalefetin Komik Eleştirisi

Davut oğlu ve Babacan, Berat Albayrağın istifası ile gündeme gelen at izi ile it izinin karıştığı hareketiyle ortaya çıkan tablo hiç de iç açıcı değildir. Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin içinde yer alan Davutoğlu ve Babacan 18 yıldır birlikte hareket  eden ve aynı zamanda bakanlık, başbakanlık yapan ve bu ülkeyi bugün’ki çıkmaza sokan sanki kendileri değilmiş gibi, […]

Yayınlama: 22.11.2020
A+
A-

Davut oğlu ve Babacan, Berat Albayrağın istifası ile gündeme gelen at izi ile it izinin karıştığı hareketiyle ortaya çıkan tablo hiç de iç açıcı değildir.

Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin içinde yer alan Davutoğlu ve Babacan 18 yıldır birlikte hareket  eden ve aynı zamanda bakanlık, başbakanlık yapan ve bu ülkeyi bugün’ki çıkmaza sokan sanki kendileri değilmiş gibi, şimdi kalkmışlar hiçbir şey olmamış gibi şimdide muhalefet yapıyorlar. Peki sormazlar mı adama, daha düne kadar başbakanlık yaptınız, ekonomiden sorumlu maliye bakanlığı yaptınız. O zamanlar aklınız neredeydi, niçin eleştirmiyordunuz? Onlar ne derse biz onu yapmak zorunda kaldık demekle bu işler bitmez…

Tam 13 yıl hep aynı nakarat, hep aynı macera. 18 yıl boyunca Reyise bağlılığın ve ona toz kondurmayan Babacan ve Davutoğlu hiçbir şey olmamış gibi, binlerce insan hapse atılmış, yüzbinlerce insan açlık sınırının altında yoksullukla boğuşmuşken bugünmü hatırladılar. Bu ülkede kriz var, işsizlikte var. İnsan hakları ve halkın can ve mal güvenliği yok diye bağırmaya başladılar.

Bu ülkede seçilmişleri hapse atılır sessiz kalırsın. Peki bu cumhurbaşkanı tarafından uygulanan genelgenin altında sizin imzanız yok mu?Gazeteciler tutuklanır, aydınlar tutuklanır yani bütün muhalif olan herkes etkisiz hale getirilir. Ve bu olay sizin imzanızla gerçekleşmemiş gibi davranırsınız.

Bu halk yutarmı efendiler? Sen 18 yıl reyisim bilir diyeceksin bugün hiçbirşey olmamış gibi davranacaksın bu halk yutmaz. Gün gelir devran döner bu halk elbette sizi yargılayacaktır. Ekonomi dibe vurmuş, hak hukuk kalmamış ve bütün bu olumsuzluklar’da bizim hiç suçumuz yok gibi davranacaksınız. Ülkede işsizlik zirve yapmış. 18 yıl göz yumacaksın, bugün muhalefet yapacaksın. Hani Demirel diyordu ya “ Dün dündür bugün bugündür” diyeceksin. 18 yıl tarımda sanayide üretim durdu. Dış ve iç politika dibe vurdu. Halkın yüzde atmışı borç batağında , onbinlerce vatandaş icralık olmuş. Şimdi mi aklınıza geldi de günah çıkartıyorsunuz. Bunun hesabını Davutoğlu ve Babacan sanırım halka vermek zorundadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.