İTİBAR VE MAKAMIN FATURASI MİLLETTİN SIRTINDA

Rüzgarsız havada dönen fırıldağın mutlaka bir üfleyeni vardır.Bakalım bu kibir abidesini kim üflüyor arkasında kim vardır. Hep beraber bekleyip göreceğiz…

Yayınlama: 22.01.2024
Düzenleme: 22.01.2024 18:20
A+
A-
Değerli Okurlarım !
Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerden geçerken hala utanmadan halkın sırtından geçinen politikacılara ithafen bu hafta köşe yazıma bir şiirle başlamak istiyorum.
“MASKELİ YÜZLER”
Maskeleri takmışlar, tanınmaz yüzü
İtimat edilmezler, sadece dilindedir sözü
Azılan yetinmezler, yüksektedir gözü
Aç gönlüyü doyurmak, mümkün mü ?
Makamı kullanarak, insanı seçer
Onurdan ,şereften, sözden anından göçer
Dünyaya aldanıp, ahretten geçer
Kibir abidesi birine, inanmak mümkün mü?
Dost görünümlü olur, arkan da atar
Menfaat uğruna, fırsatı bulunca, hemen satar
Bir doğru söylerse, beş on da yalan katar
Makam hastası olanlara, inanmak mümkün mü ?
Evet baktığımızda çok iyi bir iş gibi görünen ,ama abartılmış çok büyük yanlışların uygulandığı bir yönetimle karşılaşıyoruz.
İtibar hastası olan birilerinin keyfine keder uzaya astronot gönderiliyor. Bu uzay yolculuğunun maliyeti ile SMA hastası olan 55 Çocuğun tedavisi yapılma imkanı varken yapılmıyor.
Çünkü Milleti dilenciliğe ,Fakiri süründürmeye ,Yoksulu ezmeye,Hastaya can çekiştirmeyi alışkanlık edinmişler ve kendine mecbur bırakarak, oylarını almakla birlikte, özgürlüklerini de almış oluyorlar.
SMA hastası olan çocuklar Aile imkanları olmadığı için kaderine terk edilmiş olanlar, ancak basın aracılığı veya sosyal medyayı kullanarak yardım toplamak isteyen o insanların içindeki  çaresizce dökülen göz yaşlarının karşılığı uzaya gitmek midir?
Ağır hasta olanlar Eczanelerde ilaç bulamazken yurtdışından ithal ilaçların gelmemesi ,Devlet Hastanelerinde ve araştırma fakültelerinde, fahiş fiyatlarda muayene ücretlerinin alınması halkın ne kadar mağdur olduğu açık ve net şekilde görülüyor. Buda nasıl bir yönetimin olduğunu ve nasıl bir sosyal Devlet olduğunun itibarını ortaya koyuyor.
GELELİM BİR BAŞKA KONUYA
Bir kibir hastası daha vardır ki sorma gitsin. Adam kurnaz mı kurnaz iki yüzlü maskelimi hem de alası. Beşli çeteyle iş birliği yapar, kalemini satan gazetecileri yandaş alır. Medya patronu ve sunucuları , programcıları yanına çeker.
Milletin parasıyla hizmet yerine delege kovalar sonrada boş laflar söyleyerek çok iş yapmış gibi görünerek kendini pazarlayarak millete yeni vaatler veriyor.
Halkı kandırmayı marifet görüyor. Kendini çok akıllı sanıyor. Her zaman milleti kandıracağını düşünerek daha yüksek makamlara çıkmayı hedefliyor. Boş hayale kapılma bu Halk artık sana kanmayacaktır. Lakin bir söz vardır. Yanlışı alkışlıyorsan fikrin yoktur. Eğri ile doğruyu ayıramıyorsan , Aklın yoktur. Yalancıya ve hırsıza sahip çıkıyorsan, Ahlakın yoktur.
O nedenle; asla unutulmaması gereken bir söz vardır…
Rüzgarsız havada dönen fırıldağın mutlaka bir üfleyeni vardır.Bakalım bu kibir abidesini kim üflüyor arkasında kim vardır. Hep beraber bekleyip göreceğiz… Haftaya ilkgunhaber.com’da tekrar görüşmek dileğiyle, Hoşça ve sağlıcakla kalın…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.