Yeni yılla gelen zamlar

Türkiye halkı 2021 yılına girerken, gözlerini zamlarla açtı. Ehliyet ve pasaport harçlarından, köprü geçiş ücretlerine, elektrikten doğal gaza kadar, her şeye yapılan zamlar peş peşe gelmeye başladı. Açıklanan zamlarla kara kara düşünmeye başlayan vatandaşlar, ne olacak bu halimiz demekten kendilerini alamıyor. Yeni yıla girişle beraber açıklanan bu zamlar, özellikle metropol şehirlerde yaşıyanları daha fazla etkilediği görülüyor. Vatandaş zorunlu olarak, […]

Yayınlama: 02.01.2021
A+
A-

Türkiye halkı 2021 yılına girerken, gözlerini zamlarla açtı. Ehliyet ve pasaport harçlarından, köprü geçiş ücretlerine, elektrikten doğal gaza kadar, her şeye yapılan zamlar peş peşe gelmeye başladı.

Açıklanan zamlarla kara kara düşünmeye başlayan vatandaşlar, ne olacak bu halimiz demekten kendilerini alamıyor. Yeni yıla girişle beraber açıklanan bu zamlar, özellikle metropol şehirlerde yaşıyanları daha fazla etkilediği görülüyor. Vatandaş zorunlu olarak, otoyol ve geçişleri kullanmak zorunda…

Örneğin; Yap işlet devret modeliyle yapılan,geçiş garantili köprü ve otoyollara ortalama yüzde 25’lik zam geldi. Yap-işlet-devret yöntemiyle yapılan ve devletin dolar üzerinden yüksek geçiş garantisi verdiği köprülerden geçiş olsa da olmasa da parası ödeniyor. Tabii bununla beraber yap işlet devret yöntemiyle yapılan değişik alanlarda’da durum aynıdır. Dolayısıyla ödenen bu paralar yine Türkiye halkının cebinden çıkıyor.

Yapılan açıklamalara göre, 2021’de en düşük Motorlu Taşıtlar Vergisi  109, en yüksek ise 50 bin 107 lira olarak belirlendi. Emlak vergisi yüzde 4.55 oranında artırıldı. Buna benzer daha nice zamlarla yaşamakla karşı karşıya olan ve askari ücretle geçimini zar zor şekilde sağlamaya çalışan işçilerin, memurların hali ne olacak? Emekli dul ve yetimin hali ne olacak?

Kaşıkla verip kepçeyle almak kolaydır. Ancak yapılan bu uygulamalarla nereye varılabilir. Olan garibana  oluyor. Ülkede  gerçekte ekmeğe muhtaç olan insanların olduğu gözardı edilmemelidir.

Askari ücret 2825,90 TL olarak belirlendi. Peki emeklinin durumu ne olacak?

Emekli maaş zammı milyonlarca emekli tarafından merakla bekleniliyor. Bilindiği gibi emeklilere yeni yılda enflasyon oranında zam yapılacağı açıklanmıştı. İşçi emekli aylıklarına her yıl Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki altı aylık dönemdeki enflasyon oranına göre zam yapılacağı söyleniyor. Emekliye yapılacak olan bu zamlarla emekliler memnun kalacakmı onu hep beraber yaşayıp göreceğiz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.