ADALET HER YERDE OLMALI

Değerli Okurlarım ! Sizlere bu hafta geçmiş tarihimizden bazı yapılanları hatırlatmak İsterim. Ülkemizin Cumhuriyete geçtigi andan itibaren bakın Hak ve Hukuk, Adaletin sağlanması için insanlık tarihinde  Uygulanmış olan yaptırımları şöyle gözden bir geçirelim. Cemaatten cemiyete, Yığından topluma. Ümmetten ulusa. Yönetilmekten yönetmeye, kendi ezeli tarihine ,kendi özgün diline, İNSANLARI; Kulluktan özgür bireye, Tebalıktan vatandaşlığa, KADINLARI; Kimliksizlikten, onurlu ve özgür bir kimliğe, Ezilmişlikten toplumun […]

Yayınlama: 18.12.2022
A+
A-

Değerli Okurlarım !

Sizlere bu hafta geçmiş tarihimizden bazı yapılanları hatırlatmak İsterim. Ülkemizin Cumhuriyete geçtigi andan itibaren bakın Hak ve Hukuk, Adaletin sağlanması için insanlık tarihinde  Uygulanmış olan yaptırımları şöyle gözden bir geçirelim.

Cemaatten cemiyete, Yığından topluma. Ümmetten ulusa. Yönetilmekten yönetmeye, kendi ezeli tarihine ,kendi özgün diline, İNSANLARI; Kulluktan özgür bireye, Tebalıktan vatandaşlığa, KADINLARI; Kimliksizlikten, onurlu ve özgür bir kimliğe, Ezilmişlikten toplumun en saygın konumuna ,hak-hukuksuzluktan Medeni eşit hak ve hukuka,geçilmiştir.

DEVLETİ; Emperyalizmin vesayetinden bağımsızlığa,Düyunu Umumiye’den, borçsuz ve üreten bir ekonomiye, Hanedanlıktan Cumhuriyete, Dönüşmüştür. Devleti ve toplumu cemaatlerden,Dinci saldırıdan ,(Tasalluttan)kurtarmak için laikliği ve Demokrasiyi Cumhuriyetin vazgeçilmez temeli yapılmıştır.

Tabi daha sonra bundan rahatsız olan her dönemin siyasi bezirganları olmuştur. Uygulanmaktaki çağdaşlaşma devrimlerini tek tek ortadan kaldırmak ve yapılmış olanları yıkarak, satarak adlarını ve icatlarını her yerden kaldırarak toplumu tekrar cemaatleştirip ümmetleştirmeyi araplaştırıp orta doğu batağında yok etmek için hırs yapıp uğraşanlar var. 

Dini-dar, çağ dışı, rantçı, dinbaz geçinenlerin  ADALET-i nasıl uyguladıkları açık ve net görülüyor. 2007 yılında HSYK kanununun 8.maddesine bir fıkra ilave ederek beş yıllık ve üstü kıdemi olan yandaş avukatlara yapmacık bir mülakatla hakim ve savcı görevlerine terfi edilmesinden dolayı,Taraflı veya tarafsız yarğı olup olmadığına elbette Halk karar vercektir.

Dolayısıyla baktığımızda mevcut parti liderleri, geçmiş dönemdeki bu oyunların neresindeydiler acaba ? Net tam içinde yer alıyorlar. !995 yılında iç işleri bakanlığı yapan Toros uzmanı olanlar o dönemde sadece failli meçhullerle kalmayıp, şiir okuyarak ceza alan dönemin İstanbul belediye başkanı için bana abla diyerek benden yardım İstemişti diyen birinin hangi makamlarda ve kimlerle iş birliğinde olduğunu sormak lazım, 

Kendi söylemiyle o dönemde koalisyon hkümetini ben bozdum diyen biri vardır’ki bu kişinin oyun kurmakta üstüne yoktur. Yeni oyunu ise: Altılı masada yerini aldıktan sonra C.H.P yi bölüp ele geçirmek ve nasıl masayı yönetmenin Peşinde olduğunu ilk günden bu güne kadar sergilemiş olduğu performans ortada ve güven vememiştir.

Bundan yola çıkacak olursak, istanbul Belediye başkanının aldığı Cezaya sevinerek işte tam budur beklediğimiz oldu dercesine sarmaş dolaş sarılarak sevinci paylaşmak, açık olarak görülmektedir’ki Kemal KILIÇDAROĞLU,na karşılık yapılmış bir hamledir. Çünkü sağda direksiyonu olan aracı sol şeritte kullanamazsın. Bunlar geçmişte aynı suda yıkanmışlar. Masa havuzuna her zaman her an sırtını dönmekten imtina etmezler….

Hele hele oyuncu olan ve dört kapı dolanmış siyasetçi en son kendi partisini Kurup C.H.P nin destekleriyle var olan birine bütün örgütlere ve C.H.P içindeki Devrimci sosyal Demokratlara çağrımdır. Bu kişiye çok dikkat edilerek mümkün oldukça uzak durulması gerktiğine inanıyorum. Çünkü her iyilikten sadece kötülük çıkar bunu unutmayın….

Sizlere bu hafta “Kul himmetin” Üç dörtük şiiriyle hoşça kalın diyorum.

Uyan be hey gaafil hab-ı gafletten

Ömrün geldi geçti haberin var mı

Bir haber aldın mı sırr-ı vahdetten

Murg-ı canın uçtu haberin var mı

 

Bu dar-ı rıhlettir bunda kalınmaz

Hem sonu fenadır murad alınmaz

Kafile kalkıcak geri dönülmez

Kervanbaşı göçtü haberin var mı

 

Azığın varmıdır yola gitmeye

Döşegin hazır mı varıp yatmağa

Ejderler gibi dem çekip yutmağa

Birileri ağzını açmış bekliyor, haberin var mıdır. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.